ADATA HD770G Kullanıcı Deneyimi Ve İncelemesi !

Merhabalar bu yazılı içeriğimde sizlere bir aylık kullanımım sonucunda edinmiş olduğum deneyimlerimle birlikte 1TB kapasiteye sahip olan ADATA HD770G harici diskini tanıtacağım.
Yıllar içerisinde gelişen bilgisayar teknolojilerinin başında depolama birimleri geliyor. Hatırlıyorum da zamanında 160GB HDD kapasiteleri ne de büyük geliyordu bizlere. Zaman içerisinde nasıl ki bilgisayar teknolojilerimiz geliştiyse kullandığımız uygulamalar, oyunlar, dosyalar gibi projelerin boyutları da arttı.
Artık 100GB oyun kapasiteleri bile çok normal geliyor bizlere. Normal geliyor gelmesine de bir problemle peşinde geliyor. Herkesin illaki bir setup, program, aile resim arşivi, müzik arşivleri vardır. Bir süre sonra bu dosyaların boyutları bilgisayarımızın dahili depolamasını baya bir zorluyor.
Hal böyle olunca da her birimiz kara kara ne yapacağım şimdi ben? diye düşünmeye başlıyoruz. İlk tercihler bulut teknolojileri olsa da pek güven vermiyor ve maliyetleri her ay büyük sorun oluşturuyor.
İşte bugün sizlere yaşadığımız bu problemleri bir celsede yok edecek bir ürünü tanıtmak istiyorum. Yaklaşık 1 aylık kullanım deneyimlerimi sizlere aktaracağım izninizle, bu ürün ADATA firmasının 2.5″ boyuta sahip, 1TB kapasitesi bulunan, RGB aydınlatmalı modeli olan HD770G.
HD770G kargoyla geldiğinde kutusu biraz gözümü korkutmuştu, acaba çok mu büyük bir yapısı var? sorusunu kendime soramadan geçemedim lakin kutuyu beklemeden hemen açtım ve korktuğum gibi büyük bir cüsseye sahip olmadığını gördüm modelimizin. Kutumuzun içerisinden sırası ile ürünümüz, 33 santim boyuta sahip bir ucu standart USB bir diğer ucu ise USB 3.2 Gen 1 olan dosya transfer kablosu ve kullanım klavuzu çıktı.
Öncelikle kablonun dayanıklılığının gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Kablonun uzunluğu tam kıvamında olmasına rağmen bazenleri keşke daha uzun olsaydı dedirtiyor ancak genede kullanımı engelleyen bir durumu söz konusu değil. Harici depolama birimimizin dış tasarımına gelecek olursam, HDD’in ön yüzeyindeki değerlendirebileceğim iki alan bulunmakta, bunlar sırası ile malzeme kalitesi ve tasarım tabi ki de.

İlk olarak malzeme kalitesi ile başlayalım. Modelimizin her yerinde plastik kullanılmış olsa da bazı yerlerde yumuşak plastik, bazı yerlerinde ise sert plastik tercih edildiğini söyleyelim. Plastik kavramından bazı kişiler hoşlanmadığımı bildiğimden burayı hemen açmam gerekiyor. Ön yüzeyde tamamen yumuşak plastik kullanılmış ve bu tercih çok doğru olmuş diyebilirim zira bu plastik ele tam oturuyor ve elden kayma durumu olmaması sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.
Bu plastiğin yumuşaklığını acaba en iyi size nasıl anlatabilirim diye baya bir düşündüm ve sonunda nasıl anlatabileceğime karar verdim. Telefonlarınız da da illaki siyah renk, yumuşak kılıflar illaki kullanmışsınızdır işte tamda onların vermiş olduğu hissiyatı veriyor ön yüzeydeki malzeme kalitesi. Ayrıca İP68 sertifikasına bu diskin sahip olduğunu söylesem ne dersiniz? Yani diskimiz suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıya sahip.
Ayrıca ön yüzde harici diskimize adeta oyuncu ekipmanı havası katan birde RGB aydınlatmaya yer verilmiş. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, ben RGB aydınlatmaları ikiye ayırıyorum. Gerçekten kaliteli RGB aydınlatmalar, birde RGB havası verilmiş ne olduğu belli olmayan ve iki güne bozulup giden aydınlatmalar. ADATA burada gerçekten kalitelisinden bir RGB tercih etmiş ve buda zaten ürünümüze muazzam bir ambiyans katmış.
Arka yüzeye geldiğimiz zaman ise sert bir plastik bizleri karşılamakta, açıkçası HDD olmasından dolayı taşıma esnasında bozulur mu tedirginliğim kullanılan sağlam malzeme kalitesi ile bir anda uçup gitti.
Peki HD770G Diskimizin Performansı Nasıl?
Evet şimdide geldi donanımımızın performansına. Bugüne kadar fazla kapasiteye sahip olan, az kapasiteye sahip olan, okuma yazma hızlarının yüksek olduğu ve olmadığı her türlü HDD ile tecrübem oldu. Harici diskimiz elimize ulaştığı ilk günden itibaren ofisimizdeki editörlerimizin bilgisayarları arasında yüksek boyutlara sahip video, görüntü ve ses dosyaları transfer edilmek için kullanıldı.
Elbette ki bir Sata SSD, M.2 SSD veyahutta Harici SSD ile kıyaslamamız doğru olmaz bunun bilinci dahilinde editörlerimiz ile gayet memnun bir şekilde bu ürünü kullandık. Bizler gibi işi durmadan görüntü işleme üzerine iş yapan ekiplerin gerçekten hayatını kurtarıyor modelimiz.
Harici Diskimizin güncel bağlantı teknolojilerini kullanmasıyla birlikte okuma ve yazma noktasında gayet iyi performans verdiğin görebilmekteyiz. Baktığımız zaman saniyede 135MB okuma ve 135MB yazma hızlarına sahip olduğunu görmekteyiz.
Ürünün sitesine gitmek için buraya tıklayın
Ana sayfamıza gitmek için buraya tıklayın