SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır ? 12 İPUCU

Hem arama motorları, hem de kullanıcılar için içeriklerinizi optimize etmek, içeriğiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Ancak, SEO uyumlu içerik oluşturmak genellikle zaman ve emek gerektirir ama sonunda karşılığını alırsınız.
Birçok kişi, SEO için optimize edilmiş içeriğin kullanıcı dostu olamayacağını düşünüyor. Bu aslında tamamen bir yanlış bir düşünce olur çünkü iyi optimize edilmiş yüksek kaliteli içerik, arama sonuçlarında daha yüksek sıralama şansınızı esasen artırır. Arama motorlarında içerik sıralamanızı daha iyi almanıza yardımcı olmak için, bu makalede topladığım bu SEO kurallarına ve ipuçlarına göz atın.
1. Bir anahtar kelime araştırması yapın
SEO Çalışmalarında anahtar kelimeler hala önemli bir rol oynamaktadır. Doğru anahtar kelimeleri bulmak, arama sonuçlarına hakim olmanıza ve hedef kitlenizi tatmin etmenize yardımcı olacaktır.
Hedef anahtar kelimelerinizi seçerken aşağıdakileri tanımlayın:
- Belirli bir zaman diliminde anahtar kelime için yapılan aramaların hacmini araştırın. Yanlış anahtar kelimeleri kullanmak zaman ve bütçe israfına neden olur.
- Kullanmak istediğiniz anahtar kelimelerin arama amacını anlamaya çalışın.
- Uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanın. Düşük bir arama hacmine sahip olabilirler, ancak yine de SERP’lerde sıralama için yüksek bir olasılık sağlarlar.
SEO dostu içeriğiniz için mükemmel anahtar kelime araştırması yapmanıza olanak tanıyan bazı harika kaynaklar:
- En iyi anahtar kelimeleri bulmak için SE Sıralaması Anahtar Kelime Önerme aracı , AnswerThePublic veya Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanın.

2. Quora’yı kullanarak hedef anahtar kelimelerinizin yeni varyasyonlarını oluşturun.

3. Müşterileriniz ve amaçlarının ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google’da İlgili Aramalar’ı kullanın.

4. Google Otomatik Tamamlama, gerçek kullanıcı sorgularına göre anahtar kelime önerileri sağlayacaktır.

5. Müşterilerinizin hangi sorular ve konularla ilgilendiğini görmek için farklı sektör forumlarını araştır.
6. Rakiplerinizi gözlemleyin ve hangi anahtar kelimelerin kaliteli trafik sağladığını bulun.
7. Amazon’da anahtar kelime fikirleri bulun.
Hedef anahtar kelimeleri bulduğunuzda, onları doğru yerlere eklediğinizden emin olun:
- Başlık
- URL
- Meta açıklaması: 150-160 karakter arasında tutun
- İçeriğinizde: H1-H6 etiketlerinde anahtar kelimeler kullanın
- Resim adları ve alt resim etiketleri
Anahtar kelimelerin aşırı kullanılmasının içeriğinizin okunabilirliğini engelleyeceğine dikkat edin. Bu yüzden fazla kullanımdan kaçının.
2. İçeriğinizi yapılandırın
İlk olarak, gönderinizin ana içeriğini belirleyin, akabinde içeriğinizi alt bölümlere ayırın. Bunu yapmanız yazınızı daha okunabilir hale getirecektir. Her içerik parçası bir giriş, gelişme ve sonuç içermelidir.
3. Akılda kalıcı başlıklar yazın
Başlıkların, SEO ve kullanıcı dostluğunuz üzerinde büyük etkisi vardır.
Açıklayıcı ve akılda kalıcı başlıklar, okuyucuların blog gönderinizin ne hakkında olduğunu ve okuduktan sonra ne kendilerine ne katacaklarına daire fikir sahibi olabilir.
Daha yüksek sıralama şansınızı artırmak için, aşağıdaki basit ipuçlarını izleyerek başlıklarınızı SEO için optimize edin:
- Hedef anahtar kelimenizi başlığınızın başında kullanın.
- Başlığınızı 60 karakterin altında tutun . Google, arama sonuçlarında ilk 60 karakteri görüntüler.
- Gönderinin içeriğini doğru bir şekilde tanımladığınızdan emin olun.
Başlığınızı oluşturduktan sonra, CoSchedule ile genel puanına bakın . Araç, dilbilgisi, okunabilirlik ve başlığınızın uzunluğunun bir analizini gösterir. Ayrıca Google Arama Önizlemesi ve E-posta Konu Satırı Önizlemesi de alacaksınız.
Kitlenizin ilgisini çekmek ve TO’nuzu artırmak için başlıklarınızda “en iyi”, “harika”, “komik”, “ücretsiz”, “nasıl yapılır”, “şaşırtıcı” gibi duygusal kelimeler kullanabilirsiniz.
Başlık etiketleri
Etkileyici altyazılar oluşturmak içeriğinizin okunabilirliğini artıracaktır. Altyazı kullanmak SEO açısından çok önemlidir. Sayfada yalnızca bir h1 etiketi içermeli ve bir hedef anahtar kelime başlığın içerisinde yer almalıdır. Ana bölümler h2 etiketi ve alt bölümler h3 başlığı olmalıdır.
4. SEO dostu URL’ler oluşturun
İyi hazırlanmış URL’ler, en önemli SEO unsurlarından biridir. Backlinko’ya
göre , URL’ler SEO açısından önemli bir sıralama faktörüdür. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarlar ve paylaşmaları daha kolaydır. SEO dostu URL’ler oluşturmaya gelince, aşağıdaki kuralları kullanın:
- Her sayfa için hedef anahtar kelimeyi ekleyin. Bu, web sitenizin arama görünürlüğünü artıracak ve arama motorlarının sayfayı daha iyi sınıflandırmasına ve tanımlamasına yardımcı olacaktır.
- Gereksiz kelimeleri kaldırarak URL’lerinizi kısaltın. Ortalama URL, yaklaşık 60 karakter veya üç ila beş kelime olmalıdır.
- Kelimeleri ayırmak için kısa çizgiler kullanın. Örneğin, https://teknodonanim.net/how-to-write -seo-dostu-postalar /
- Küçük harf kullanın. Büyük harfler, bazı sunucularda yeniden yönlendirmelere veya 404 hatalarına neden olabilir.
- URL’lerinizi basit, ilgi çekici ve alakalı tutun.
5. Küçük paragraflar kullanın
Bu, her cümlenin yeni bir satırdan başlaması gerektiği anlamına gelmez, ancak paragraflar mantıklı bir şekilde düzenlenmelidir. Metni vurgulama, yazı tipinizi değiştirme gibi farklı biçimlendirme seçeneklerini kullanın. Bu, mobil kullanıcıların içeriği okumasını kolaylaştırır ve içeriğinizi daha az sıkıcı hale getirir.
6. Meta açıklamayı optimize edin
Meta açıklaması Google’ın arama sonuçlarında başlığınızın altında göstermek için kullandığı içeriğinizin bir özetidir. Okuyucuları blog yayınınızı tıklamaya teşvik etmek için onu çekici ve bilgilendirici yapmak önemlidir.
Meta açıklaması, makalenizin ne hakkında olduğunu açıklamalı ve hedef anahtar kelimelerinizi içermelidir. Meta açıklama uzunluğu 155-160 karakter arasındadır .
Üzerinde çalıştığınız orijinal meta açıklamanın arama sonuçlarında görüneceğinin garantisi yoktur.
Bu nedenle, en iyi çözüm, hedef anahtar kelimenizi bulmak ve onu meta açıklamanıza doğal bir şekilde dahil etmektir. Google, meta açıklamanızda bir eşleşme bulursa, muhtemelen etiketinizi kullanacaktır.
7. Resimleri optimize edin
İçeriğinize görseller eklemek okuyucunun deneyimini iyileştirmenin harika bir yoludur. Görsel optimizasyonu geleneksel SEO’ya benzer.
Google da görsellerinizin çıkması için mutlaka görsellerinize alt başlık ve açıklamalar girmelisiniz, ayrıca alt içeriklerde de anahtar kelimenize yer vermeyi unutmayın.
8. Mantıklı bağlantılar ekleyin
Yeni bir blog yazısı yazdığınızda, daha fazla yararlanabilecekleri bazı kelimeler, istatistikler veya noktalar ekleyin. Makalenize iç ve dış bağlantılar eklemekten kaçınmayın.
9. Optimum içerik uzunluğunu kullanın
Tipik bir blog yazısı için, minimum kelime sayısı 300 ila 500 kelime olmalıdır.
Bunun nedeni, Google’ın sosyal medyada daha fazla beğenilme ve bahsedilme eğiliminde olduğu için daha uzun içeriği sevmesidir. Bu nedenle, daha uzun gönderilerin aramada daha iyi sıralama şansı vardır.
En uygun içerik uzunluğu yaklaşık 2000 kelimedir . Ancak her seferinde 2000 kelime yazmak bir numaralı hedefiniz olmamalı. Öncelikle ve en önemlisi, okuyucularınıza aradıklarını konuda en yararlı ve bilgilendirici içeriği sağlamanız gerekir.
Kalite, nicelikten daha önemlidir.
10. İçeriğinizi mobil cihazlar için optimize edin
Artık mobil / tablet kullanımı dünya genelinde %56 seviyesinde bulunuyor. Google artık mobil uyumlu web siteleri daha üst sıralarda konumlandırdığından, blogunuzu mobil cihazlar için optimize etmek arama motorları için bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle, Google mobil uyumlu olmayan siteleri cezalandırdığı için duyarlı bir web sitesi tasarımına sahip olmak çok önemlidir.
11. İçeriğinizi düzenli olarak güncelleyin
İlgi çekici ve yüksek dönüşüm sağlayan içerik oluştursanız bile, blog gönderileri yazmanız ve site içeriğinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir. Bunun nedeni, Google’ın arama yapanlara arama sorguları için en iyi sonuçları sağlamak istemesidir. Sonuç olarak – düzenli olarak yayınlamazsanız, Google blogunuzu arama yapanlar için iyi bir kaynak olarak görmez. Haftada bir veya iki kez içerik paylaşmak harika bir başlangıç noktasıdır.
12. Sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanın
Ücretsiz bağlantılar almak ister misiniz? Kullanıcıların sosyal paylaşım düğmelerinizi bulmasını ve içeriğinizi sosyal medya da yaymasını kolaylaştırın.
Güzel tasarlanmış düğmeler, insanları yayınlarınızı tıklamaya ve paylaşmaya teşvik eder.
Diğer SEO Rehberlerimize Buraya Tıklayarak Göz Atabilirsiniz