ASUS ROG Strix B860-A Anakartı, Intel Core Ultra 200 Serisi İçin Sızdırıldı
ASUS B860 Anakartı, CUDIMM, WiFi7 ve Dörde Kadar SSD Desteği Sunuyor
ASUS, en son işlemciler için orta seviye anakart serisini henüz resmi olarak duyurmadı, ancak görünen o ki erken örnekler medya dünyasına ulaşmaya başladı.
ASUS’un henüz piyasaya sürülmeyen anakartının ilk açılış videosu, PCEkspert adlı Hırvat medya ve inceleme kanalından geldi. Bu kanal, ASUS ROG Strix anakartını erken bir şekilde almış gibi görünüyor. Anakart, Intel LGA-1851 soketini destekleyen ve Arrow Lake serisini hedefleyen Intel B860 yonga setiyle donatılmış.
ASUS ROG Strix B860-A, beyaz ve gümüş renk temasına sahip olup standart ATX form faktöründe geliyor. İki adet PCIe x16 cihazını destekliyor, bunlardan biri PCIe 5.0 ve diğeri PCIe 4.0 tabanlı. Ayrıca, anakart, 2280 form faktöründe dört M.2 SSD ve 22110 form faktöründe bir SSD’yi destekliyor. Görünüşe göre, bir yuva PCIe 5.0 uyumlu iken, diğer üç yuva PCIe 4.0 özelliklerine sahip.
ASUS B860 anakartı, DDR5 bellek desteği sunuyor ve aynı anda dört modül kullanımı mümkün. Ayrıca, CUDIMM bellek desteği de bulunuyor, bu da daha yüksek hızlar elde edilmesine olanak tanıyor. Ancak, kutusunda belirli bir frekans değeri bulunmadığı belirtiliyor.
Anakartın diğer önemli özellikleri arasında Intel 2.5 GbE Ethernet ve WiFi 7 desteği yer alıyor, bu da hızlı internet bağlantısı ve yüksek veri aktarım hızları için avantaj sağlıyor. Bu özellikler, özellikle ağ performansına önem veren kullanıcılar için önemli bir artı sunuyor.
Şu anda Intel, Core Ultra 200 serisinin non-K işlemci serisini piyasaya sürmedi. Mevcut olan tek anakartlar, premium pazar için tasarlanmış ve genellikle bütçe dostu sistemler için uygun olmayan 2890 tabanlı anakartlar. B860 ve H810 serileri ise önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesi beklenen tek tüketici yongaseti ailesi. Bu serilerden B860, Intel bu kez H870 serisini piyasaya sürmezse, ikinci en iyi seçenek olarak kabul ediliyor.
B860 serisinin, CES 2025‘in hemen ardından piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Kaynak: videocardz.com @momomo_us